Togemo och Preventix Carpenter

Togemo AS har sammarbetat med Preventix, Carpenter SAS sedan 2005 och har sedan dess varit distributör av diverse Carpenter-produkter på den norska marknaden. Carpenter är bland annat en stor producent av skum, antidecubitusmadrasser och positioneringskuddar, däribland CareWave-sortimentet samt tryckavlastningskuddarna Handipod och Handiequin.

Togemo AS har under de senaste åren bidragit till produktutvecklingen av positioneringskuddar, och en stor del av dagens sortiment är utvecklat/designat av Togemo.

I Februari 2011 utdelades två stycken pris till Togemo AS av Carpenter. Dessa var:

Preventix Performance Award – 2010
Exceptional Sales Growth

Preventix Innovation Award – 2010
Decubitus & Delta XXL

Performance Award och Innovation Award

Togemo Prizes

Exklusiv rätt i Norge och Sverige

Sommaren 2009 signerade Togemo avtalet med Carpenter om exklusiv rätt till försäljning av CareWave-sortimentet också i Sverige. Togemo AB etablerades 2011, och produkt och marknadschef är Ingela Nyström som har lång erfarenhet av 24-timmars positionering, tryckmätningsutrustning, antidecubitusmadrasser samt handhavande av trycksår.

Togemo AS har arbetat med «body posture management» sedan 1995, vid utprovningar, och som rådgivare till sittkliniker och till enskilda personer. Togemo startade arbetet med positioneringskuddar i början av år 2000, och hade i början ett begränsat kuddsortiment. Vi insåg tidigt att vi önskade flera kuddvarianter och att det vore en förbättring om vi kunde hitta en producent som kunde tillverka positioneringskuddar med ett överdrag av 2-vägs polyurethan-stretch. Det fann vi hos Carpenter, och har sedan 2005 varit importör av Carpenters produkter under produktnamnet CareWave.

Togemo arbetar utifrån den kompetens och kunskap som i dag framför allt finns i England, Tyskland och Frankrike. Vi utgår från 24-timmars positionerings-konceptet, och detta är vår filosofi och arbetsmodell.